Loopbaan

Loopbaancoaching

loopbaanvragen
Dit zijn vragen waar iedereen wel eens mee te maken kan krijgen.
Of ze nu voortkomen uit ambitie, veranderingen in taken, persoonlijke ontwikkelingsbehoefte of dat je door reorganisaties of contractbeëindiging gedwongen wordt nieuwe wegen in te slaan. Ze vragen allemaal reflectie en bezinning op je werk, op jezelf en jouw situatie en op de stappen die je verder wilt zetten in je loopbaan.
Soms weet je niet direct wat je wilt, wat bij je past of hoe je het moet aanpakken. Soms kom je er alleen gewoon niet goed uit of is het lastig om door de waan van de dag er de tijd voor te nemen.
Loopbaancoaching biedt je de mogelijkheid om stil te staan bij jezelf, te ontdekken wat je verder wilt en hoe je dat kunt aanpakken.
Zodat je meer bewust bent van jouw kwaliteiten en eigenschappen, ambities en wensen en een gerichte loopbaanstap kunt maken. Meer zelfinzicht krijgen, zelf de regie nemen en een steuntje in de rug  zijn in feite de sleutelwoorden in de coaching.
We gaan samen aan de slag. Ik adviseer en coach je in de verschillende fases . Uiteraard bepaal jij zelf de richting die je op wilt en de bijbehorende acties om je doel te bereiken.
De coaching vraagt een actieve inzet van jou. In relatief korte tijd ga je veel zaken op een rij zetten en uitzoeken, waar je op langere termijn veel aan hebt. Je doet een investering in jezelf die zich terugbetaalt in een passende functie en meer werkplezier.

 

Voor wie? 

aan de slag met je loopbaan
Simpel gezegd, voor iedereen die vragen heeft omtrent haar/zijn werk en loopbaan.
Dus voor alle werkenden en werkzoekenden.
Het maakt niet uit of je nu een starter bent of een vijftigplusser, of je momenteel wel of geen baan hebt of dat je te maken hebt met vrijwillige of gedwongen mobiliteit.
Loopbaancoaching is er zowel voor particulieren als voor medewerkers van bedrijven. In dat laatste geval zullen er specifieke afspraken met de werkgever worden gemaakt.

Loopbaancoaching is er voor iedereen die zelf aan de slag wil met haar/zijn eigen loopbaan!

 

Hoe verloopt het?

Loopbaancoaching bestaat uit minimaal 4 gesprekken en duurt zo’n 8 tot 12 weken.
De gesprekken vinden doorgaans elke week of om de week plaats.
De coaching bestaat uit:
  • Een oriënterend gesprek  waarin jouw vragen en persoonlijke situatie centraal staan. We verkennen jouw werkervaringen, inzichten en verwachtingen en stellen een coachingsdoel vast.
  • Een aantal individuele coachingsgesprekken gericht op voor jouw relevante aspecten, bijvoorbeeld waarden en drijfveren, overtuigingen, talenten en interesses. Maar ook jouw levensloop, doorgemaakte ontwikkeling en thuissituatie kunnen onderwerpen zijn. Tijdens en tussen de gesprekken maak je opdrachten en vragenlijsten. Op deze wijze krijg je extra input om jouw inzichten aan te scherpen en rode draden te trekken.
  • Desgewenst toegang tot een online database waarin naast alle mogelijke beroepen, opleidingen en cursussen vooral ook actuele vacatures staan.
  • Een concreet actieplan  om duidelijk te maken welke stappen je gaat zetten om jouw doel(en) te bereiken, om een loopbaanstap te realiseren.
  • Optie tot een follow-up gesprek, bedoeld om je te ondersteunen bij het nemen van acties of om bepaalde thema’s of vragen nog eens te bespreken.

Maatwerk en tarief

Loopbaancoaching is maatwerk en de aanpak zal verschillen per persoon.
Op basis van het oriënterende gesprek wordt een inschatting gemaakt van het aantal gesprekken en de tijdsduur.
De kosten zijn echter niet afhankelijk van de aanpak, de ingezette opdrachten/vragenlijsten en het aantal gesprekken.
De coaching eindigt wanneer de vraag beantwoord is, de loopbaankeuze gemaakt is of de vervolgstap duidelijk is.
Loopbaancoaching kost voor  particulieren € 750 (dit is momenteel vrijgesteld van BTW).
Voor bedrijven zullen eventueel meerkosten in rekening gebracht worden. Hierover zal vooraf afstemming zijn.
Het follow-up gesprek is kosteloos.
Wanneer je zelf investeert in loopbaanbegeleiding dan zijn de kosten afhankelijk van jouw persoonlijke situatie mogelijk aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.