Reacties

“Met de hulp van Moniek heb ik het loopbaanadviestraject doorlopen om uit te zoeken wat bij mij past, waarom ik bepaalde keuzes maak en waar ik me op wil richten in de toekomst. Moniek weet de juiste vragen te stellen en zonder een heel strak vooropgezet plan, alles was mogelijk, kwamen we met de gesprekken en opdrachten tot (soms) verrassende inzichten. In een vertrouwde sfeer, zonder oordelen, werden knelpunten duidelijk, mijn kwaliteiten en eigenschappen uitgelicht en uitgelegd. Ik heb alle gesprekken, de tests en het huiswerk als heel verhelderend en leerzaam ervaren, Moniek zet je op een leuke manier aan het denken en aan het werk. Met alle informatie en kennis weet ik wat mij te doen staat de komende tijd. Een absolute aanrader!”
Kirsten Keijzer, loopbaancoaching
“Ik ben heel tevreden over de studiekeuzecoaching. Ik ben meer in actie gekomen dan dat ik zelf zou gaan doen. Vanaf het eerste moment voelde ik me al fijn bij je. Het gevoel dat ik gewoon alles kon vertellen. Het ging super
soepel. Je kan gewoon goede gesprekken voeren over keuzes maken en wat
nou wel of niet bij je past. Handige spelletjes erbij zodat het niet te eentonig
alleen maar kletsen is. Ook fijn toen eigenlijk de gesprekken klaar waren
om nog even een telefonisch gesprek te hebben hoe het nu gaat en of er
nog hulp nodig is.”
Yara, HAVO-5, studiekeuze
“Voor het kennismakingsgesprek waren we allebei goed voorbereid door het startformulier. Je bent een goede coach omdat je echt luistert en doorvraagt, en heel goed tijdens het gesprek steeds weer terug komt bij mijn vraag/doel. Van te voren is duidelijk hoeveel gesprekken we hebben. Door de oefeningen, je vragen en opmerkingen heb ik meer duidelijkheid gekregen. En ben ik vol zelfvertrouwen een andere baan gaan zoeken. Zelfs na onze gesprekken kan ik bij je terecht. Ik heb je aanbevolen bij een vriendin.”
Bianca, loopbaancoaching
“Je hebt me tot veel inzichten gebracht: ik ben er specifiek achter gekomen wat ik echt leuk vind om te doen en waar ik me beroep van zou willen maken. Je hebt me van te voren duidelijk uitgelegd wat er zou gaan gebeuren: hoe vaak we zouden afspreken, hoe lang het ging duren en wat wegingen doen om mijn doel te kunnen laten slagen. Door de opdrachten ben ik tot inzichten gekomen en hebben we bepaald wie ik ben en wat ik leuk vind om te doen en zou willen worden.”
Hannah, HAVO-5, studiekeuze
“Ik heb heel veel aan de begeleiding gehad! Van tevoren had ik niet een goed beeld en leek alles mij leuk om te doen. Zonder de begeleiding had ik alsnog meerdere opties in verschillende richtingen willen kiezen. Ik vond de tijdsduur prima en niet te lang, ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan om een studie te kunnen kiezen. Ik vond het verslag ook heel duidelijk en uitgebreid.  Het is fijn om alles nog een keer op een rijtje te zien staan, zeker alle activiteiten die ik zou willen doen in een studie/beroep en het advies en de conclusie.”
Maud, VWO-6, studiekeuze
“Wat ik vooral heel goed vond was dat we eerst gingen kijken naar beroepen, en daarna pas naar studies. Dat vond ik handig omdat je anders misschien een studie wel heel leuk kan vinden, maar dan valt het beroep misschien tegen.”
Thom, HAVO-4, studiekeuze
“Ik heb dingen over mezelf waarvan ik mij nog niet helemaal bewust was ontdekt. Hieruit kon ik  vervolgens een goede conclusie trekken over wat voor een opleiding ik wil volgen. Ik snapte van tevoren al wel wat ik leuk en niet leuk vond maar ik had zonder begeleiding daar niet een studierichting vanuit kunnen afleiden.
Ik vond het ook fijn dat de opdrachten redelijk verschillend waren waardoor ik het gevoel had dat ze ook allemaal nuttig waren. Ik vond het fijn dat er ook kleine testjes tussen zaten zodat ik meteen wat dingen op een rijtje had staan waar ik eerst niet over na had gedacht.”
Rixt, VWO-5, studiekeuze
“De gesprekken waren prettig. Ik voelde me gestimuleerd om de gebaande paden te verlaten. Er waren ook confronterende momenten. Hierbij kwamen zaken ter sprake die voor mij of mijn ontwikkeling belangrijk zijn maar waarbij ik nooit zo stil had gestaan.
Ik vond het fijn dat je rustig en zonder oordeel was. Ik vond ook dat er een goede opbouw in zat: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wie/wat heb ik daarvoor nodig. Het traject heeft mij de zekerheid gegeven dat het goed was om mijn gouden kooitje vaarwel te zeggen en mijn hart te volgen.”
Martine, loopbaancoaching